2020-08-19 12:46:16• hírek • Agerpres

Csütörtökön a parlament rendkívüli ülésszakán olvassák fel a bizalmatlansági indítványt

A képviselőház és a szenátus csütörtök délben kezdődő együttes ülésén olvassák fel a Szociáldemokrata Párt (PSD) által az Orban-kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt.

A rendkívüli ülésszak összehívására vonatkozó döntést szerdán hagyta jóvá a két házelnök, Marcel Ciolacu és Robert Cazanciuc.

Az összesen 205 képviselő és szenátor által aláírt bizalmatlansági indítványban a szociáldemokraták azt állítják, hogy a kormány képviselői megszegtek valamennyi szabályt, amelyet ők maguk hoztak a járvány terjedésének fékezése érdekében, és végérvényesen elvesztették hitelüket a járvány nem megfelelő kezelésével.

A bizalmatlansági indítvány felrója továbbá a kabinetnek, hogy sok esetben egymásnak ellentmondó intézkedéseket hozott, ugyanakkor azzal vádolja a kormányt, hogy a koronavírus leple alatt kifosztotta az államkasszát, jelentős összegeket csatornázva át a liberálisokhoz közel álló cégeknek.

A szabályzat szerint a bizalmatlansági indítványt benyújtása után legtöbb öt nappal kell felolvasni a két ház együttes ülésén, majd legtöbb három napon belül sort kell keríteni az ezzel kapcsolatos vitára és szavazásra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: